Nama:
Alamat :
Nombor telefon :
Email Address:
Order :
Cara Pembayaran : Maybank 152116225468
Lain-lain
Bukti Pembayaran (Sila paste di sini) :
Pertanyaan/pesanan :

create web form

GAMAT EMAS yang Aku Pakai




Penatnya naip td...
then jadi problem terus off suma...
waaa3 nampaknya kena la aku nempek gambaq dulu...
esok baru tulis panjang sikit huhu...








Review : 120 Eyeshadow Pallete ku Cayang...





120 Eyeshadow Pallete yang aku beli dari internet...
hihihi lawa kan...
memang cantik colour dia....
tengok saja2 pun syok gak haha colour therapy gitu....
dah pakai lebih dari 4 bulan....
tapi cam tak diusik ja kan pallete aku ni...

eyeshadow ni highly pigmented...
jangan la korang sapu genyeh kuat2 bende alah ni...
sah mata korang jadi cam hantu haha...
sebab terang gila colour dia....
just cuit2 sikit jek atas pallete tu pun dah terang dah...
lagi best kalu blend 2/3 colour...
tambah sikit colour black & blend konon2 cam smokey eyes (aku pun tak reti sangat smokey eyes ni)
bantai jek sapu ngan jari & blend sesuka hati huhu...
tapi selalunya cam jadi sebab aku suka blend ngan black....

Fav colour : Purple & Pink Shimmer blend with Black
Kadang aku blend Pink & Turqoise & hasil di tengah2 ialah colour Purple...memang macam ais krim pedal pop jek mata aku huhu

Not in the list : Yellow (sebab aku lagi prefer colour bronze than yellow...paling suka bronzer Elianto...memang cantik!!)







p/s : psttt....aku tak jual benda ni ok....huhuuu



DULU.....NIGHTMARE !!!



Suma gambaq ni tahun lepas punya....

dalam bln 6-7 gitu la....
tengok la betapa teruknye parut chicken pox + jerawat lagi....
kulit pun kasar...sob3 sedey nya time ni
sebulan lebih tak kuar rumah....
hari2 asik nangis ja....
memang tak bleh terima la kena chicken pox thn lepas....
ingatkan punah abih dah masa depan yang gemilang ni ;P

tp skrg alhamdulillah suma nya dah hilang....
malah makin baik lg....
buktinye tengok la gambar skrg hehe....
wpun tak licin 100% tapi tetap nampak improvement kan?
sonok nyee ;)


GAMBAQ ZAMAN HUDUH :(














Nak tau produk apa cheq pakai??
sila la jenguk2 bawah lagi hehe...

MESTI LA SABUN BELINA...


Saya Peminat Emoticon BOBO & NINI



Nampak tak emoticon tikus gemOk kaler PINK tu??
comey kan?
tu la tikus BOBO & NINI...
memang suka abih la kat emoticon ni....
sapa2 yang minat nak pakai emoticon kat blog depa bleh pi
http://emo.huhiho.com
ada banyak lagi emoticon comey2 kat sini....

tapi ku paling suka bobo nini ni la huhuuuu.....
banyak pilihan....
& sangat kiut!!

http://emo.huhiho.com

BOBO tengah penat huhu....

http://emo.huhiho.com

BOBO merajuk hiii....

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

BOBO yang tembam tak bleh panjat2 huhu

http://emo.huhiho.com

BOBO ni pun dapat scroll gak ke

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

BOBO yang kejam lompat2 atas kawannye....

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

BOBO yang takot...

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

BOBO...kentot ka? haaa

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

BOBO main bola...walaupun kaki kecik huuhuuu

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com

http://emo.huhiho.com


Saya Belajaq Shading Hidung tp Tak Jadi


Kalau tengok gambar2 sebelum ni kan...
sah jelas kelihatan hidung ku yang besar & penyek + tak mancung langsung ni...

aku pun tatau adakah ketembaman badan pun bleh sebabkan hidung membesar??
ke memang hidung aku besar secara semulajadi yang aku tak perasan?

tapi kalau tengok gambo sendiri part aku paling x suka adalah hidung huuuu
bencik betoi ler hidung beso....
tapi yang ok nya oxygen banyak masuk...cerdik sikit kepala aku hahaa....

Oleh itu, aku pun belajar la shading...
banyak forum ajar mekap2 ni...
selalu aku lepak cari.forum saje huhu....
mencari ilmu mekap sementara ada masa ni (blum masuk keja...masuk 1/10 ni : esok...perggghhhh)

CARANYA :

1. Mekap la dulu...pakai foundation, bedak suma bg cun....
2. Amik bedak/foundation yang gelap sikit untuk shade tepi kedua-dua belah batang hidung....Aku guna PIXY 2-WAY CAKE colour TROPICAL untuk shading2 ni...sapu ngan brush yg nipis....
3. Amik bedak/foundation yang cerah/putih untuk shade atas batang hidung...Aku guna PIXY 2-WAY CAKE colour NATURAL WHITE....ada lagi 1 colour WHITE CREAM pun bleh gak...sapu ngan brush yang nipis jugak....



Haa siap laa...hasilnya macam kat bawah...tapi macam tak jadi sangat ja pun heheee....

Takpa la...saya budak baru belajar....OK la kot....ke cam hantu? haha...tapi hidung yang beso tetap tak dapat disembunyikkan wuuu3 :cry::cry:










KESIMPULANNYA : Terima ja la apa yang ada...syukur alhamdulillah daripada takde hidung kan....