Nama:
Alamat :
Nombor telefon :
Email Address:
Order :
Cara Pembayaran : Maybank 152116225468
Lain-lain
Bukti Pembayaran (Sila paste di sini) :
Pertanyaan/pesanan :

create web form

Saya Dah Tembam Sangat...Petua Kurus




Sejak dok kat umah lebih kurang 6 bulan dah ni....
tembam x hengat....
pada hal berat tak naik pun...
wuuu3 tapi mendapat komen yg sangat2 la tak besh
tengok gambo raya pun bulat & ampes....
tak suka la gambaq raya tahun ni....bulat abih....
maka diriku pun merajinkan diri search petua kurus yang selamat duit sikit....
dah kopak asik belanja banyak beli produk slimming....


ni antara aku jumpa & baru ja try jap tadi :

1. MINUM AIR REBUSAN HALIA & JINTAN MANIS

- amik jintan manis 1 sudu kecik & halia 1 inci....halia tu dipotong panjang2 & nipis2 ye
- then rebus ja dalam rice cooker tu sampai nampak macam pekat2 sikit....
- kalau nak lagi best tambah jek serbuk jintan manis dalam 1 sudu kecik
- nak tambah lada hitam ke herba apa lg pun bleh
- kalau tak lalu nak minum cam tu aja tambah ja garam & buat macam hirup sup....
mmg macam sup pun tau rasa dia....hirup pakai mangkuk jek....tak yah la minum ngan cawan, kang rasa tak lalu pulak hahaaaa.....
- kalau nak kenyang letak ja seketoi 2 ketoi ayam....jadi la sup terus ye tak....

RASANYA?? sedapppp!!! macam sup....hirup2 time panas....time baru hirup pun dah sendawa x hengat buang angin habih.....
tu baru jek minum....kalau hari2 minum??
agk2 sempat tak nak turun 10 kg before bulan 12 ni...
haha banyak tu target....10 kg tu....
saja gedik nak slim cam model ;P

2. SAUNA

Aku ade la menjebakkan diri dalam membeli steam sauna ni...
baru jek pakai minggu lepas....
dah sauna 2 kali hahaa....
ni kalau ajin jap lagi nak sauna lagi....
peluh toksah cakap la....
memang menyimbah badan....
jantung pun rasa laju jek....
kalau tahan boleh la duduk dlm tu 40 minit....
kalau x tahan panas ikut kemampuan laa....
jangan pengsan dalam sauna tent tu udah ;P

sesuai la sauna ni untuk org malas exercise cam aku....
untuk kuar kan peluh2 & toxin yang tebal gila dalam badan tu....


tapi apa2 pun aku baru ja start suma petua ni tau....
ni baru b'motivasi nak rajin buat....
apa2 hal akan ku update lagi huhu.....

3. MINUM ORGANIC GREEN TEA

Dah beli green tea....
tapi cam biasa la....
on off on off....
hurrmmm....
apakah lagi yg sesuai untuk orang pemalas cam aku ni??

minum green tea ni b4 & after lunch...
takpa2 biar aku try dulu seminggu 2....
huhu....kurniakanlah aku kerajinan....



p/s : gambo & petua2 lain akan diupload nanti....skrg takde mood heheee....



No comments:

Post a Comment